Русский English Latviešu Polska Lithuania

jssina.lv

Vārds:

Parole:

Reģistrācija

Aizmirsāt paroli?

Darba devējiem

IEVIETOT VAKANCI, ATRAST LABU DARBINIEKU

Darba meklētājiem

MEKLĒJAT LABU DARBU? - JUMS UZ ŠEJIENI!

DEGOŠĀS VAKANCES

Fermā Lielbritānijā
Specialitāte: Supervaizeris
Vieta: Lielbritānija, Cits


Specialitāte: Sēņu lasītajs
Vieta: Lielbritānija, Cits


Specialitāte: DARBINIEKI VIESNĪCĀ LIELBRITĀNIJĀ (VIESMĪĻI/-ES, BĀRMEŅI, PAVĀRI, VEIKALA DARBINIEKI)
Vieta: Lielbritānija, Cits

Augļu ferma Lielbritānijā
Specialitāte: SILTUMNĪCU KONSTRUĒŠANA
Vieta: Lielbritānija,
Alga:  Angļu mārciņas

Citi piedāvājumi

Nelegālā Prostitūcija Latvijā

Nelegālā Prostitūcija Latvijā;

Izņemot tiem, kas vēlas legalizēt prostitūciju, Latvijā nav daudz cilvēku, kas runā par nelegālo prostitūciju. Tomēr realitāte ir tāda, ka nelegālā prostitūcija pastāv un to varētu uzskatīt par aktuālu tēmu, kas ir jāizpēta. Šajā rakstā mēs apskatīsim dažas iezīmes un attīstības Latvijā nelegālās prostitūcijas jomā.

Ievads

Latvijas nelegālās prostitūcijas jomā ir liela iespēju dažādu faktoru ietekme. No ar drošības un veselības aizsardzības pasākumu ietekmes līdz sociālo implikāciju ietekmei, kas ietver gan cilvēku veselību un finansiālo stāvokli, gan arī attieksmi sabiedrībā. Nelegālā prostitūcija Latvijā varbūt nav bieža, bet tā rada ievērojamu stresu un neērtības sabiedrībai.

Dažas vienojošās īpašības

Latvijas neērtais iedzīvotāju skaits un dažādie imigrantu piespiedu migrācijas kustības papildināja maz atpazīstamo noziedznieku vai nelikumīgo darbību skaits. Nav pārsteigums, ka Latvijā pastāvīgi rodas nelegālu prostitūtu organizācijas. Tie ir lieli starpgrupu rajoni, kur atsevišķi indivīdi vai pat organizācijas practice neizdodas. Tie ir saistīti ar vairāku riska faktoru klātbūtni, piemēram, piespiedu migrācijas vai vairāku nelegālu aktivitāšu veidošanu. Nelegālās prostitūcijas darbinieki var tikt izmantoti arī narkotiku tirdzniecības kontekstā un visbiežāk tie agresīvi izmanto prostitūtas. Problēma ir tā, ka prostitūcija, it īpaši nelegāla, joprojām ir tabu tēma, un tās sekas vienā vai otrā veidā ietekmē sabiedrības līdzsvaru un drošību.

Pieejamā informācija

Šobrīd informācijas par nelegālās prostitūcijas fenomena izplatīšanos Latvijā ir diezgan ierobežota. Īpaši tā attiecībā uz to, kur atrast sīkdatnes, kas balstītas uz datiem, kuri parāda, vai pastāv kādi smagi fenomeni, kas saistīti ar nelegālu prostitūciju. Tomēr dažas pētniecības grupa jau ir sākusi veikt aptaujas sociālpsihologisku un mediju īpašuma pētījumus, piemēram, žurnālu, filmu un televīzijas rādītāju, lai novilinātu, kāda ietekme šie mēdiju produkti ietekmē sabiedrību. Līdz šim nav lielu datu par nelegālās prostitūcijas izmantošanu Latvijā, bet slimību novēršanas agrīnās noplūdes izmeklēšanas mērķi ir vērsti uz preventīvajiem pasākumiem, lai novērstu nelegālas prostitūcijas izplatīšanos.

Nelikumīgo darbinieku izraisītās sekas

Nelikumīgo prostitūtu ietekme uz sabiedrību ir liela un nelikumīgo darbinieku biežākie riski ir atkarību, starppersonu konflikti un antisociāla uzvedība. Pastāv risks, ka prostitūcijas izplatīšanās Latvijā piespiestu mazu bērnu un jauniešu prostitūcijā. Tas var sniegt visas prostitūcijas aktivitāšu atbalstītājiem spēkā esošos drošības un veselības aizsardzības pasākumus un pastiprināt drošu seksuālu veselību izpratni. Turklāt ir izstrādāti daži iniciatīvas, lai novērstu deportācijas.

Valdības iestāžu reakcija

Valdība un daži citi sabiedriskie aktīvisti jau sākuši pieņemt noturīgus pasākumus, lai palēninātu nelegālo prostitūcijas izplatīšanos. Piemēram, valdība ir izveidojusi īpašu programmu, kas veicina dzimumtiesiskuma izpratni Latvijā. Programma ietver dažādus pasākumus, lai veicinātu sabiedrības aktīvo darbu veselīgas dzimumattiecības veicināšanā un novēršanu piespiedu migrāciju prostitūcijā. Programmas mērķis ir veicināt veselīgu seksuālo veselību un sabiedriskās domas izpratni par prostitūciju kā neizvēles darbu Latvijā. Valdība ir arī uzsākusi darbu, lai koordinētu veiksmīgu slimības novēršanas programmas attīstīšanu, ko būtu vēlams izmantot nelegālajā prostitūcijas novēršanā.

Sabiedrības uzskati un attieksme

Sabiedrības attieksme pret nelegālo prostitūciju, iespējams, ir viena no galvenajām represīvo metožu novēršanas barjerām Latvijā. Pētījumos atklāts, ka daudzu cilvēku nostāja ir skepetiska un nelabvēlīga pret nelegālo prostitūciju. Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju domā, ka nelegāla prostitūcija Latvijā ir pret likumu un piedevām rada lielāku stresu sabiedrībai. Tomēr daži cilvēki un arī dažus sabiedriskos aktīvistus, kuri uzskata, ka nelegāla prostitūcija būtu jālegalizē un jāregulē, lai novērstu posttraumatisko stresu un kādā veidā ierobežotu to noziedzniecisko izmantošanu.

Nelegālās prostitūcijas ietekme uz sabiedrību

Nelegālā prostitūcija var radīt sabiedrībai dažādas problēmas, tostarp vardarbību, narkomāniju, starpnozaru nelikumību un trauma. Patiešām, nelegāla prostitūcija noved pie vardarbības un var būt saistīta ar AIDS un HIV epizodēm. Nelegālās prostitūcijas netaisnīga efekts ir tas, ka sērijveida cittautiešiem draud lielāka mēroga pārkāpumu. Turklāt nelegālās prostitūcijas darbiniekiem ir mazāka pieejamība veselības aizsardzības pasākumiem un uz turpmāko sociālo atbalstu.

Riski un iespējamie izaicinājumi

Nelegālās prostitūcijas izplatīšanās Latvijā apdraud vairākus cilvēktiesības riskus un izaicinājumus. Turklāt pastāv risks novecojoša modeļa ilgtermiņa seku ziņā uz sabiedrību. Viens no ilgtermiņa riskiem ir tas, ka, ja naivi jaunieši tiek zem slikta ietekmes, to nevar viegli noņemt vai revidēt, sekas ir tik ilgi, cik ilgs ir tiesību subjekts. Tā rezultātā Latvijā varētu attīstīties gan ilgtermiņa, gan īslaicīga neērtība. Otrais riska faktors, par kuru jādomā, ir nelikumīgo darbinieku neizvēles jomā, jo darbiniekiem, kuri ir noskaņojušies tiesību nepietiekami izmantot, ir ierobežotāka pieeja līgumu noformēšanas un citiem atbalsta pasākumiem. Tā rezultātā nelikumīgo darbinieku tiesību aizsargāšana, kas ir vēl viena problēma, atkārtojas.

Mērķi un izaicinājumi

Ņemot vērā nelegālās prostitūcijas izplatīšanos Latvijā, lēmums sākt ar šo tēmu un paveikt vairākus veiksmīgus pasākumus. Lai izstrādātu efektīvus ieteikumus par politikas plānu, kas ierobežo nelegālo prostitūciju, ir jāveic virkne pētījumu. Šie pētījumi palīdzēs arī vadīt noziedzīgo ierobežošanas terminālveida redzamības un aprēķināšanas tehniku attīstību. Tāpat jāveic darbs, lai nostiprinātu varas struktūru akciju ietekmi, veicinot atbilstošas attieksmes izplatīšanos sabiedrībā. Beigu beigās pasākumi, kas attiecas uz persekucionālajiem aktiem, arī ir svarīgi, lai vadītu tīklu izmantošanu nelegālo prostitūcijas darbinieku trafikā. Desmitgadei šie mēģinājumi un pasākumi būs tikai pirmais solis, lai Latvijā veicinātu veselīgu un drošu seksuālo veselību.

"JSSINA" Copyright©2009
Mob. Tālr.: +371 26824676,
Lit. tel.: +370 67061365
UK tel.: +442032877714
e-mail: [email protected]
44d8afde028e705db5873f7c62a8457b